Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Boja kose od pšenice svijetla je, trendovska sjena koja se dugo smatrala znakom istinske ljepote i savršenstva. Pomaže u stvaranju atraktivne i privlačne slike na fotografijama, ovaj je ton idealan za svjetlokose i svijetlooke ljepotice, u uobičajeni će stil dodati note senzualnosti i elegancije i učinit će da se osjećate poput raskošne žene koja uvijek privlači svu pažnju.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Značajke boja

Bez dobnih ograničenja, pšenične nijanse u stanju su stvoriti i nježnu djevojačku sliku koja privlači svojom nevinošću i dirljivošću, kao i nadopuniti stil spektakularne, odrasle žene s elegancijom i luksuzom. Ne manje važna je osobitost pšeničnih nijansi koje savršeno maskiraju sijedu kosu, kao i sposobnost odvraćanja pozornosti od nesavršenosti lica, skrivanja akni ili pojave bora na licu.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Jedini nedostatak prirodne sjene je poteškoća pri stvaranju na kosi boje kestena ili bakra, što zahtijeva neizostavno osvjetljenje ili upotrebu djelomične tehnike bojanja.

Nijanse pšenice

Pšenična boja kose (fotografija holivudske zvijezde Blake Lovely, s frizurom boje zrele pšenice, sjenčajući nebeskoplave oči, postala je idealno utjelovljenje ljepote već više od 400 godina, koju umjetnici hvale na svojim slikama) ima veliku paletu nijansi koja svakoj djevojci omogućuje odabir prirodne i prikladne. tip boje boja kose.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

NijanseKarakteristična
ZlatoIdealna sjena, prekrasno prelijevajuća s odsjajem sunca, koja u kovrčama izgleda povoljno, a više od 300 godina smatra se simbolom istinske ljepote. Proslavljeni umjetnicima, ova boja kose dodati će razigranost i nježnost uobičajenoj slici, a pogodna je i za djevojke s prekomjernom težinom, omogućujući im da sakriju nedostatke svog izgleda.
MedSjena koja odgovara smeđim očima i crvenim ili smeđim prirodnim tonovima kose. Dodajući pšenične note na sliku, ovaj ton stvorit će primamljiv preljev karamele i izgledat će sjajno uz razigrane pjege koje su se pojavile na svijetloj koži rano u proljeće.
Pšenična plavušaIma izražene mat nijanse i nevjerojatno povoljno izgleda na suncu.
Jasenova pšenicaHirovita, daje licu pomalo plavkaste boje s primjesom čelika, zahtijeva idealan ton kože i učinkovito kombinira s plavom ili sivom bojom očiju. Kombinirajući hladne i tople poltone, ovu je boju u stvarnosti teško postići, a imat će idealan izgled samo na fotomodelima, jer je potpuno nespojiva s bilo kakvim oštećenjima kože.
KaramelaBlago podsjeća na medeni ton i savršeno izgleda na tamnoplavoj prirodnoj kosi. Ova boja ne samo da stvara primamljivu igru, već omogućuje i primjenu različitih nijansi za bojanje, unoseći note nježne romantičnosti i odvažne senzualnosti u uobičajeni stil.
Pšenična plavušaPrekrasno se svjetluca na kosi, ulazi i zanimljiva igra svjetla i sjene.Nije hirovita u upotrebi i ne daje priliku za pojavu neugodne žutljivosti.
Tamna pšenicaBoja koja se pojavila kao rezultat kombinacije pšeničnih, kestenovih i bakrenih tonova, idealno će odgovarati malim tamno smeđim ženama, osvježavajući imidž i dodajući im svjetlucavo na suncu, jantarno prelijevanje.
Srednja pšenicaNije povezana s toplim ili hladnim podtonom, ova je boja prikladna za djevojke s prirodnim zlatnim kovrčama i dodaje svjetlucave sedefaste nijanse slici koje izgledaju nevjerojatno impresivno.
Lagana pšenicaLakonski, jednostavan i lako stvoren sam ton dobro se uklapa samo na svijetlu prirodnu kosu i trenutno transformira sliku, čineći je kraljevski luksuznom.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Svatko može odabrati nijansu po svom ukusu.

Kome je pogodno?

Pšenična boja kose (fotografija ljepotice Scarlett Johansson bit će idealan primjer ljepote i atraktivne kombinacije smaragdnih očiju s uvojcima medeno-pšenične sjene) nevjerojatno impresivno izgleda s hladnim, proljetnim tipom izgleda, ukrašenom svijetlom bojom očiju i istom kosom.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Prirodno lagane djevojke neće morati radikalno mijenjati sliku, a odabrana boja samo će dodati profinjene i luksuzne note uobičajenom stilu.

Za sive oči

Bilo koja sjena zrele pšenice u kombinaciji sa sivim očima stvorit će win-win, spektakularnu kombinaciju. Stručnjaci savjetuju takvim djevojkama da se drže hladnih boja, odabirući pšenične tonove s hladnim notama, omogućujući im da stvore sliku luksuzne Snježne kraljice.

Za plave oči

Pšenična kosa, lijepo zasjenjujući oči boje nebeskog svoda, učinit će da djevojčica izgleda poput ljepotice koja je sišla sa slika renesansnih umjetnika. Nježna koža, primamljiv plavi izgled i prirodne kovrče prelijevajuće u boji zrele pšenice pretvorit će ženu u luksuznu i elegantnu ljepoticu, osvajajući svojom dopadljivom, gotovo savršenom ljepotom.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila
Boja kose od pšenice dobro se slaže s plavim očima, kao što se vidi na fotografiji.

Kombinacija nebeskoplavih očiju, obojenih pšeničnom bojom kose, nevjerojatno povoljno djeluje na punašnim djevojkama, dajući im sliku poput nezemaljskog sjaja.

Za zelene oči

Bilo koji pšenični ton stvorit će skladan izgled očima smaragdne boje, dajući ženi sličnost prekrasnim hollywoodskim ljepoticama. Tonovi pšenice s dodatkom svijetlosmeđih, medenih ili zlatnih tonova, koji uobičajenoj slici unose note senzualnosti, dirljivosti i neuhvatljivog luksuza, najpovoljnije su usmjerili zelene oči.

Za smeđe oči

Vlasnicima čokoladnih očiju savjetuje se da pažljivije pogledaju tople nijanse pšenice. S vlastitom tamno smeđom, svijetlosmeđom ili bakrenom kosom, takve će djevojke biti prisiljene podvrgnuti se osvjetljavanju kako bi postigle željenu sliku, koja ne omogućuje dobivanje savršenog pšeničnog tona, ali kosu mogu ukrasiti jantarskim ili karamelnim podtonom koji svjetluca na suncu.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Ženama s toplim tipom boje, s tamnom ili maslinovom kožom, boja prirodne pšenice neće odgovarati, razmazujući i ne nadopunjavajući sliku. Izvrsna opcija za njih bit će tamna pšenica ili s dodatkom mednih nota, nijansi koje kombiniraju svijetle, kestenjaste i bakrene tonove i ukrašavaju kovrče svijetlim jantarnim isticanjima.

Tehnike bojanja kose

Pšenična boja kose (fotografije vlasnice kose tamne pšenice Jennifer Lopez postala je simbol elegancije, stila i maksimuma, modne prirodnosti) prikladna je za frizure bilo koje duljine:

 • Kratke frizure s pšeničnom sjenom osvježavaju, dodajući volumen kosi.
 • Na kosi srednje veličine, ton će stvoriti svijetlu igru, naglašavajući strukturu frizure.
 • Duge uvojke omogućit će da se otkrije ton pšenice i izgledat će lijepo i u jednoj paleti i u raznim tehnikama djelomičnog bojanja.

Boja zrele pšenice dobra je i u solo izvedbi i kao glavni ton za isticanje, ombre ili shatush tehniku.

Isticanje pšeničnim nijansama

Ova se tehnika može koristiti i na prirodnoj tamnoj i na svijetloj kosi, a omogućit će vam promjenu izgleda bez oštećenja pramenova, a također:

 • učinit će obrastao korijen nevidljivim;
 • omogućit će vam da što više maskirate sijedu kosu;
 • omogućit će provođenje korekcije ne više od 1 puta u 2 mjeseca;
 • dat će frizuri vizualnu dimenziju.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Dopušteno je izvršiti:

 • Klasično isticanje, sastoji se u cjelovitom bojanju kose od korijena do vrhova, dok se istovremeno koristi ne jedna, već nekoliko nijansi. Ova opcija pšeničnog isticanja u raznim tonovima omogućit će promjenu boje kose ne svima, već samo gornjim pramenovima i stvoriti vizualni volumen i gustoću kose, što je najvažnije za vlasnice rijetkih i lomljivih niti.
 • Francusko isticanje zahtijeva ne potpuno osvjetljavanje kose i samo nekoliko tonova, stvarajući svijetlu i spektakularnu frizuru.
 • Kalifornijsko isticanje sigurnija je opcija za posvjetljivanje hotelskih niti bez upotrebe folije i zahtijeva rijetke korekcije.
 • Obrnuto isticanje, koristi se na svijetloj kosi i zahtijeva potamnjivanje pojedinačnih niti, kao i pomoć u ispravljanju nedostataka prethodno provedenih konvencionalnih bojanja kose.

Pšenični ombre

Takvo je bojanje prikladno za brinete tople boje i sastoji se u stvaranju glatkih prijelaza s tamnijih tonova na svijetle. Ombre primijenjen na tamnoj kosi ne samo da će promijeniti sliku, već će omogućiti i maskiranje izgleda tamnih korijena koji kvare svijetlu frizuru. Korištenje ombrea dat će frizuri dodatan volumen i sjaj, kao i očuvat će njezinu izvornu boju i omogućiti što povoljnije pobijediti modnu prirodnost.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Pšenični ombre izvodi se:

 • U klasičnoj tehnici, prikladnoj za svijetloplavu kosu i stvarajući prekrasan dio boje.
 • U tehnici trostrukog ombre, oblikujući prijelaz s tamnijih korijena smeđe kose na svjetlije vrhove, stvaranjem srednjih linija boja.

Ballage

Gradijentna opcija bojanja koja stvara efekt pšenične kose izgorjele pod sunčevim zrakama. Boja za bojenje odabire se ovisno o tipu boje žene i profesionalnim bojanjem omogućuje vam stvaranje maksimalnog prirodnog, tamnog pšeničnog tona koji ne zahtijeva čestu korekciju.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Šatuš

Još jedna tehnika djelomičnog izgaranja kose koja je postala trend u 2019. godini i koristi se za stvaranje pšenične sjene na plavoj kosi.

Omogućuje:

 • kako bi naglasili ženstvenost i dirljivost slike, kombinacijom bisera i zlatnih podtona.
 • kombiniranjem nekoliko tonova za stvaranje najživopisnije, prirodne slike.
 • dati luksuznu igru ​​zbog kombinacije na slici zlatnih, jantarnih i medenih nijansi.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Gotovo.

Popularne boje

Možete stvoriti pšeničnu nijansu kose i u salonu i samostalno kod kuće koristeći industrijske krem ​​boje proizvedene od vodećih kozmetičkih koncerna.

L'Oreal Paris "Izvrsnost"

Inovativna krem ​​boja s trostrukom zaštitom kose u svim fazama bojanja omogućit će vam da stvorite svijetlu, laganu sliku i njegujete pramenove keratinom i biljnim uljima, koji im vraćaju strukturu i daju mekan i dragocjen sjaj.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Pouzdano oslikavajući sijedu kosu i omogućujući vam da zadržite svjetlinu boje do 6 tjedana korištenja, krem ​​boja ima čitavu paletu pšeničnih nijansi, predstavljenih brojevima:

 • 9.3 - vrlo svijetlo plava, zlatna;
 • 8.13 - svijetlo plava, bež;
 • 9 - vrlo svijetlo plava;
 • 9.1 - vrlo svijetlo plav, pepeljast;
 • 8.12 - mistična plavuša;
 • 9.32 - senzacionalna plavuša;
 • 10.13 - legendarni plavuša;
 • 10.21 - svijetlo svijetlo plava, biserno plava.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Krem boje košta - 360 rubalja.

Brelil Colorianne Prestige

Talijanska krem ​​boja s visokim udjelom pigmenata za bojanje ne sadrži amonijak koji traumatizira kosu, pružajući ne samo trajno, već i vrlo nježno, prirodno bojanje kose. Osiguravajući pouzdano pokrivanje sijede kose, kozmetika stvara dugotrajnu i svijetlu boju, nadopunjenu glatkim i sjajnim pramenovima koji zadržavaju luksuznu nijansu i do 6 tjedana.

Paleta pšeničnih nijansi ovdje je predstavljena brojevima:

 • 10/00 - ultra svijetla plavuša;
 • 10/21 - ultra lagana hladna plavuša;
 • 10/30 - zlatna plavuša;
 • 10/32 - bež plavuša;
 • 9/00 - ekstra svijetlo plava;
 • 9/03 - prirodna, topla, vrlo svijetla plava;
 • 9/10 - prirodna, svijetlo plava;
 • 9/12 - mjesečevo-pješčana plavuša;
 • 9/30 - plavokosa zlatna;
 • 9/39 - plavokosa savana;
 • 9/93 - plavi svijetli kesten.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Trošak kozmetike je 340 rubalja.

Matrica SoColor

Boja, obogaćena formulom Cera-Oil, osušena komponentama za kondicioniranje, pruža dugotrajnu boju i pouzdanu njegu kose svih struktura.

Ova kremasta boja, koja pruža nježnu njegu tijekom bojenja, pruža boje za stvaranje pšeničnih nijansi:

 • prirodno toplo plavuša 10NW;
 • zlatno toplo plavuša 9W;
 • zlatni svijetli tonovi G 6, 7, 8, 9;
 • svijetla pepela hlad 9A.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Trošak krem ​​boje iznosi 290 rubalja.

Prirodni proizvodi u boji Garnier

Jedinstvena krem ​​boja, koju su stvorili stručnjaci za nježno bojanje kose, sadrži kompleks biljnih ulja koja kosu ispunjavaju njegujućim elementima. Nijansa br. 8 "Pšenica" omogućit će vam stvaranje svijetle, bogate, maksimalno prirodne svjetlosti prirodne boje, kao i ukrašavanje kose svjetlucavim solarnim nijansama.

Trošak krem ​​boje iznosi 180 rubalja.

SYOSS profesionalna izvedba

Sadrži bogatu paletu pšeničnih nijansi koje vam omogućuju odabir boje ovisno o tipu boje i karakteru žene. Formula kreme za boje zasićene biljnim uljima pomaže samostalno obavljati profesionalno bojanje, zaštititi kosu od oštećenja i pouzdano sakriti sijedu kosu.

Pšenične nijanse ovdje su predstavljene brojevima:

 • 10/51 - Bijela čokolada;
 • 10/1 - kokosov pralin;
 • 9/6 - vanilija latte;
 • 8/6 - svijetlo plava;
 • 8/7 - karamela plavuša;
 • 8/86 - med;
 • 7/86 - medena karamela;
 • 7/76 - frape od badema.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Trošak krem ​​boje iznosi 380 rubalja.

Savjeti za bojanje

Preporuča se bojanje kod kuće ili u salonu. Djevojkama s prirodno tamnom ili crvenom kosom preporuča se posjet profesionalcu uz pomoć kojeg će biti moguće odabrati najpovoljniju pšeničnu nijansu, kao i provesti preliminarno posvjetljivanje. Moguće je samostalno provesti bojenje samo ako su pramenovi prirodno svijetli ili svijetloplave boje.

Prije bojenja:

 1. Potrebno je odabrati boju koja u potpunosti odgovara prirodnom tipu boje i ne sadrži štetne nečistoće. Ne biste trebali odabrati vrlo jeftinu kozmetiku koja sadrži najmanje pigmenata za bojenje i može vam ozlijediti kosu kad se koristi.
 2. Ne perite kosu nekoliko dana prije bojenja, jer će izlučeni sebum pomoći stvoriti zaštitni film na pramenovima koji štiti kosu tijekom bojenja.
 3. Emulziju za bojanje razrijedite strogo prema uputama, u staklenim, plastičnim ili porculanskim posudama. Nemojte koristiti metalne posude za bojenje.
 4. Da ne bi oštetila kožu smještenu u blizini linije dlaka, mora se podmazati zaštitnom kremom ili vazelinom.
 5. Potrebno je kupiti zaštitne rukavice za zaštitu kože ruku tijekom bojenja.

Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila

Morate brzo nanijeti bazu za boju, ravnomjerno raspoređujući smjesu sa stražnjeg dijela glave po cijeloj kosi. Tanke sljepoočne niti posljednje se boje.

Moguće je izdržati krem-boju na kosi ne više od 30-45 minuta, nakon što protekne vrijeme, temeljito ih isperite pod mlazom vode pomoću uređaja za nadogradnju.

Prirodne boje

Boja pšenične kose (fotografija raznih nijansi boja navedena je u članku) mekana je, ženstvena, poput nijanse koja je potekla sa slika renesansnih umjetnika, dajući eleganciju i senzualnost svakoj samopouzdanoj ljepotici koja je odabere. Za djevojke s prirodno plavom kosom možete koristiti prirodne, netraumatične biljne maske da biste dobili pšeničnu hladovinu.

MaskaUpute za korištenje
Maska od kamilice s glicerinom1. 2,5 žlice. l. slomljeno lišće kamilice potrebno je sipati s 200 ml kipuće vode, inzistirati na 2-3 sata.

2. Zatim filtrirajte sastav.

3. U rezultirajuću juhu dodajte glicerin u omjeru 1: 1 i nanesite ga na kosu, ravnomjerno rasporedivši ga po cijeloj duljini.

4. Nanesite masku svaki put nakon pranja kose, ostavljajući smjesu 30 minuta.

Maska od meda1. Pravi, ne ušećereni, tekući med treba nanositi po cijeloj duljini kose u ravnomjernom sloju.

2. Nauljene niti treba sakupiti i staviti pod plastičnu foliju (ili kapu) i ostaviti ih u ovom stanju preko noći.

3. Ujutro kosu treba čistiti toplom vodom.

Uvarak od kamilice i koprive1. Usitnjeno lišće koprive i cvjetovi kamilice po stopi od 2 žlice. l. svaki se mora pomiješati, a zatim ulijte 1 litru vode.

2. Dobivena infuzija mora se uliti, filtrirati i koristiti za ispiranje kose svaki put nakon pranja.

Maska od limuna i glicerina1,5 žlica. l. glicerin zagrijan u vodenoj kupelji treba pomiješati s 5 kapi limunova etera, ohladiti i nanijeti na kosu duž cijele duljine.

2. Ostavite masku 15-20 minuta.

3. Zatim uklonite masku hladnom vodom.

Njega kose u boji

Obojena plava kosa vrlo je krhka i zahtijeva pažljivu njegu između tretmana:

 • Pramenove treba prati samo šamponima bez sulfata koji štite pigmente u boji od ispiranja, a nakon čišćenja nužno je koristiti regenerator koji olakšava naknadno raščešljavanje.
  Boja kose od pšenice za sive, plave, smeđe, zelene oči. Fotografija, sjenila
 • Ne preporučuje se češljanje kose odmah nakon pranja, kao ni sušenje za kosu. Uvojci bi se trebali prirodno osušiti, a zatim uklopiti u frizuru uz minimalnu upotrebu proizvoda za oblikovanje.
 • Tjedan dana nakon bojanja možete početi primjenjivati ​​biljne maske koje njeguju strukturu kose i pripremaju ih za naknadno bojanje.
 • Da biste vratili svijetlu nijansu i borili se protiv žutljivosti, preporučuje se upotreba ljubičastih, obojenih šampona koji frizuri vraćaju lijepu, pšeničnu nijansu.

Savjeti za hrabar izgled

Boja kose od pšenice, koja izgleda lijepo na bilo kojoj fotografiji, zahtijeva pristojno kadriranje i izgleda najpovoljnije u kaskadnom šišanju:

 • Opcije za poderani trg s kosim šiškama i zlatnim kovrčama koje svjetlucaju na suncu također izgledaju nevjerojatno impresivno.
 • Odvažni i spektakularni izgled dat će šišanje pixie, što vlasnicu pšenične kose čini mlađom, svijetlijom i modernijom.
 • Šminka za pšeničnu nijansu kose trebala bi biti što prirodnija i ne preopterećena tamnim bojama koje dodaju dodatnih 5-6 godina starosti.
 • Puder je najbolje odabrati u bež, kremastim nijansama ili bjelokosti, a sjenilo treba nanijeti u plavkastu ili lila-ružičastu nijansu. Olovka za obrve trebala bi biti smeđa ili siva, u večernjoj verziji također su prihvatljive obrve ugljena.
 • Odjeća izrađena u pastelnim bojama ili u svijetlim bojama, a nadopunjena svijetlim, dopadljivim dodacima prikladna je za ormar.

Boja kose od pšenice svijetla je, najprirodnija, ultramoderna sjena koja daje sliku elegancije, luksuza i stila. Nevjerojatno impresivan na bilo kojoj duljini kose i svjetluca zlatnim nijansama na fotografijama, ovaj je ton prilično hirovit i zahtijeva pažljiv odabir boje, ali se može koristiti kao glavna sjena za isticanje ili djelomično bojanje, dajući slici razigranost,odvažan i mladenački pogled.

Video o stvaranju boje pšenične kose

Boja kose u pšenici, korak po korak bojanje:

Ocijenite članak
Kozmetologija i plastična kirurgija za žene. Ispravak izgleda. Načini, metode, postupci za poboljšanje lika i lica
Dodaj komentar

Lice

Noge

Dlaka